Čelisti: Gumáci jdou do sebe

7. únor 2013

Aktuální Čelisti připomínaly spíše dostaveníčko spolku přátel latexu než solidní, intelektuální a umírněný kritický klub, kterým jsou obvykle. Na vině bylo zejména zhasnuté světlo ve studiu a zvýšená hladina testosteronu na českých tocích.

A jistě též to, že mezi trojici moderátorů zavítal nadlábnutý mistr prosakujících potlačených tužeb Alfred Hitchcock a jeho věrná žena. Kdo očekává říznou perverzní lihovinku, bude zklamaný, film popisující život mistra v čase Psycha je spíše nedělní zlevněná limonáda pro starší a pokročile prudérní šmíráky. Čili nic, co urazí, ale taky nic, z čeho byste dostali sladkou závrať.

Ačkoli Hitch měl mnoho chyb, tou zásadní bylo, že moc obsazoval Jamese Stewarta a málo Arnolda Schwarzneggera. Tuto chybu se pokusil napravit jihokorejský mág žánrových směsic Kim Ji-un, ale výsledek nás z okna do dvora taky zrovna nesrazil. Zmatečné, rozhárané, málo vtipné a málo zábavné... Jenom jestli stárnoucí Arnie opravdu pomalu nestaví na definitivně Konečné.

Příště si dáme s Míšou konečné lekce v nekonečné Lásce.

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.