Čelisti: James Bond vs. sýrová koza

25. říjen 2012

Nové pokračování bondovské ságy vystaví agenta 007 fatální zkoušce, když se utká s tančícími syrečky a mluvící kozou. Tak tomuhle říkáme cheesy blockbuster!

Zda si agent Jejího Veličenstva mimo službu potrpí na plísňové sýry, romadury a další aromatické rozkoše, nevíme, zato víme, že nový Kozí příběh po nich páchne jako kozlí chlív. Animatronický hater Daniel nadělil druhému českému pokusu o rozverný rohatý celovečerní animák plíseň, která by neprošla ani přísnou polskou kontrolou kvality potravin určených pro diskontní český trh.

To Skyfall, v pořadí 23. eskapáda nejslavnějšího agenta Impéria, prošel, byť rozhodně ne bez kritických připomínek k narcismu a chladu, který bude některé „nebondovce“ ve vizuálně a stylizačně nejvýraznější bondovce všech dob trýznit. Nicméně deviantní neandrtálec Javier Bardem jistě bude svým hřejivým záporákem ve snech strašit nejen naše drahé hradní homofoby a flagelanty. Sám Bond je ještě větší vagabund než kdy předtím, ale my ho stejně máme rádi, protože konfekční figuríny pro mámy nás nebaví.

Česká pobočka MI6, vydávající se za filmově-kritický magazín Čelisti, dále rozkryla tajemství slabosti Jamese Camerona pro ploštice, literární střevo Johnnyho Deppa a zdrcující spiknutí amerických krocanů proti Dnu díkůvzdání. Je to prostě nebezpečný svět, ve kterém žijeme, lépe nás mít na své straně!

Příště jdeme mudrovat na fotbal! Čelisti – 3:0 pro 1. FC Nevkus.

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.