Čelisti: Když padaj´ bomby

14. březen 2013

Neúnavní verbální žongléři s čelistmi navrch hlavy se tentokrát vypravili do Ruska, kde ve Vasilově chrámu blaženě rozcupovali pátý díl Smrtonosné pasti. Nápomocen jim k tomu byl Alejandro González Iňárittu, Danny Boyle, Rytmus, Baz Luhrmann i Steven Seagal.

Smrtonosnou past – unikátní film bez příběhu, postav a hlášek – totiž patrně vygeneroval software; tvůrci filmu byli tentokrát podle všeho (stejně jako John McClane) na dovolené. Ještě že v soundtracku padla kosa na Kamen a krásně zakokrhal Joe Cocker.

V druhé půlce došlo i na košatý kontext celé smrtonosné série a dojemné vzpomínání především na první dvě části. Samotné finále pak obstaral slovní meteorismus na téma letošního Febiofestu plný severských a kláštěrních tipů, v nichž voní šišky, Ryan Gosling s Evou Mendez, a kde se jí chleba s Ulrichem Sádlem.

Takže lidi, poslouchejte a hlavně - dávejte bomby.

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.