Čelisti: Okna v bouři

5. červenec 2012

Prosklené studio Radiožurnálu, umístěné v útulném a příjemně vytopeném lobby hotelu Thermal, se opět po roce stalo dějištěm čelistního duelu.

Dusná atmosféra věštící bouři i netypický kontakt s publikem, které se šklebilo přes prosklené stěny studia – to byla atmosféra, do níž lázeňští vodnáři Aleš a Vít vypouštěli své rafinované slovní potůčky na téma 47. ročník MFF Karlovy Vary. Hloubkový vrt do programu festivalu obnášel objevy a zklamání, ve spodní vrstvě pak především bohatý pramen životodárné filmové kyselky – tituly jako Holy Motors, Daleko za kopci, Hon či Je to jen vítr.

A zatímco se za okny zvedal vítr, dvojčlenné spřežení vezlo filmovou káru nabitou přehlídkou exkluzivních titulů z Cannes i Berlína, přes Rumunsko, kolem jurty Petra Vachlera, vypleněného obchodu Davida Cronenberga, dál, dál za horizont všedních dní.

Svezte se s námi v lázeňském kočáře – Čelisti: Váš pomatený vozka.

Kompletní souhrn festivalu najdete v letošním speciálu Karlovarské zavodnění.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.