Čelisti: Pařmenské paradoxy

14. červen 2012

Moderátoři Čelistí mezi velké pařmeny už dávno nepatří. Jsou vetší, hypochondričtí a lehce anemičtí. Na natáčení docházejí přímo ze svých prostorných olšanských uren a k obědu si dávají výhradně umělé ledviny.

Vrátí jim do života chuť jachtař Noe, geront Metuzalém, vrhač jablek Isaac Newton nebo vytrvale draulící dr. Haus? To není jisté, musíme si počkat, až nestoři biblických příběhů a středoškolských učebnic zaplaví kina (což se stane, to není vtip, věřte našim novinkám, nebo ne). Jisté je, že chuť do života nepřináší nudný a do sedmého kolene odvozený příspěvek do trendy žánru pařmenských komedií s invenčním názvem Pařmeni. Znáte to, to se takhle čtyři ožerou nožem anebo sekerou, ráno najdou v pokoji berana a neví, co se dělo. Haha, to už tady bylo. A už je to tu zas. Věru není proč se veselit. Češi dobře vědí – když se opít, tak jedině s Rudou Pivrncem nebo Iljou Hurníkem.

Milovník pěnivého moku a infantilní zábavy Daniel si zlepšil náladu návštěvou Madagaskaru. Byl tam už potřetí, opět si přivezl tučňáka (staví si z nich Klapřehákovu jedenáctku) a tentokrát se mu tam líbilo prý zdaleka nejvíce – zájezd měl říz, tempo a humor. Jeden by nevěřil, že našeho milovníka barevných linek ještě může něco překvapit, obzvlášť ze stáje Dreamworks...

02655486.jpeg

V příštím díle si prosvištíme nekterá nemecká slovyčka jako napšíklad der Tumor a das Humor a protože máme to EURO a expres z Vigantic se ustavičně válí v pangejtu, promrskáme si taktiku dlouhých nakopávaných míčů. Jinými slovy: než začnou Vary, ukážeme vám, že opakování je matka moudrosti, Dresen je borec a Hnátek lepší než Míša Žloutek.

Čelisti: vaše elektronická verzatilka.

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.