Čelisti: Přešívaní do toho!

9. září 2011

Transgenderový expres Čelisti, tentokrát plně obsazen, vyrazil z nádraží Puberta do stanice Perverze. Průvodčím na pravidelné čtvrteční lince byl milovník změn pohlaví a dokonalých stehů Pedro Almodóvar, jehož kůži poněkud potrhala dvojice vandalů v tygřích kostýmech.

Rozervaná objetí proti ní byla bez jediné trhlinky! Nic Pedrovi nepomohlo, že ve vedlejším kupé seděl jeho ideový souputník Xavier Dolan, miláček žen, mužů i transvestitů, kteří si do elasťáků strkají s rajčaty i půl kila kláves. Jeho nový film nás čeká v roce 2012, bude se v něm přešívat a my doufáme, že lépe než v případě španělského chlípníka.

Výhybka do stanice Dětství a Naděje nás zavedla k novému filmu J. J. Abramse, který nesporně potěší strýčka Spielberga a početný zástup pamětníků, byť je na něm vidět, že Abramsova odvaha a autorský vklad poněkud vyletěly komínem lokomotivy. Nic proti mimozemšťanům z roku 1979, ale při všech očekáváních mohlo Super 8 nabídnout i více. Podobně jako náš novinkový servis, ve kterém Dolana doprovodila armáda digitálních vlkodlaků valčících s indiánem Deppem za lidovou cenu 275 milionu dolarů (po slevě 215), několik animé křehulí a soupravu uzavírala hormonální mafie Jacquese Audiarda – nicméně věčně se vracející téma sešívání, štupování, pletené a přešívání vždy vyhodilo rozjetý expres z kolejí. Ještěže máme Elle Faningovou, co není z Dakoty!

02430916.jpeg

Příště zamíříme na silnici s Nicolasem Windingem Refnem a na koště se Saxánou, pokud se tedy někdo z nás odváží nahlédnout do Vorlíčkova satanského lexikonu.

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.