Čelisti: Sranda jako v polském filmu

19. červenec 2012

Je vtipnější humor český, polský, nebo žádný? A co když někdy vyjdou nastejno?

Soutěž o nejlepší humor napřed svedlo čelistní trio s novinkovým krupobitím, mezi nímž dominovaly tragické zvěsti z Comic-Conu. Marné bylo jít na srandu s postříbřenou sekerou, neboť v lese, který obhospodařuje lovec upírů Abraham Lincoln, je samá souška. Těžko říct, zda se před modrým plátnem nasmáli víc Timur a jeho parta, nebo parta brněnských herců...

... která dala dohromady svůj Polski film, po nějaké době zase výstřední a experimentální komedii o ztrácení se ve světě fikce a těžkém údělu herců, kteří jsou jako sami sebou, ale ve skutečnosti jsou někým jiným, kdo je tak trochu jimi samými, ale ne úplně, protože je to asi jenom jako, až na místa, kde je to skoro jako doopravdy, až to nakonec není doopravdy vůbec a všechno je modré, modré, modré... a podle nás nudné, nudné, nudné, plné stereotypů, banalit a neprůstřelných alibi.

Takže vězte, že pokud se vám poslední Čelisti zdají blbé, trapné a chcípácké, tak je to proto, že přesně takové jsme je chtěli mít a jsme s nimi vrchovatě spokojení. Ha! A teď kritizujte, chytráci!

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.