Čelisti: Svěží patriarchát

30. srpen 2012

Po dvou týdnech lovu sojek a stříhání Krakonošových vousů se k Čelistem vrátil Aleš „Trautenberg“ Stuchlý. V plné sestavě se tak zubaté trio sneslo střemhlav na srbskou mládež.

Samozřejmě předtím střídmě posnídalo na vnitřnostech Robocopa, z nichž se valí záhadné zprávy, protáhlo kýty Michaela Keatona, provětralo režijní ambice Ryana Goslinga a facebookové miliskování George Nolfiho a Darrena Aronofského. Pak už ale nic nebránilo tomu, aby se otevřel intimní deníček náctileté dívky Jasny.

Debut ženy s poetickým jménem Maja Miloš se dočkal vřelého přijetí, nejen díky otevřeným sexuálním scénám a inteligentní hudbě (máme rádi turbo disco se sofistikovanými texty prostě), ale i proto, že vysvětluje kus soudobé posedlosti sdílením všeho možného. Drsný, explicitní a snad jen trochu neohrabaný v některých ohledech – nicméně film, na který nepotřebujete „Laser Paní Mirky“, aby se vám zachytil s sítnici.

A kdo chce něco svěžího, ať si vymačká šťávu z Fresh Film Festu. Těch pár pecek zachytil už čelistní filtr, tak příjemné chroupání. Příště naolejujeme bicáky, vytáhneme z rakví zrezlé kulasy a půjdeme na lov osamělých vlků. Boom Time!

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio