Čelisti: vyšší dívčí

25. červenec 2011

Chvála barev filmového života v opět kompletních Čelistech. Radostný návrat ztraceného syna výčepu Daniela a jeho dlouhých stáčených souvětí proběhl v duchu vygradované pubertální zábavy.

Nevinný start v novinkovém bloku, v němž quebeckého miláčka publika Denise Villeneuva mlátil Arnold Schwarzenegger, Ron Howard tančil disco s Davidem Yatesem a na garmošku k tomu hrál Alexej German, věstil až podezřele klidné vydání bez vln a bouří.

Pošramocená sebevědomí přišel chlapcům spravit Mechanik zabiják zcela jalovou snahou suplovat Charlese Bronsona hercem, který sice disponuje svalstvem, jež Charles viděl možná tak v kalendáři, ale zato nedisponuje knírem a scénářem, který by stál za řeč.
Za řeč však rozhodně stál Život v jednom dni, zajímavý experiment se současnou módou natáčet se. Celkem rozporuplné dojmy zažehlil příjemně mělký pocit optimismu na duši.

Závěrečný letní vstup měl patřit Letní filmové škole v Uherském hradišti a skutečně – Čelisti se vrátily do škamen několika pubertálními žertíky nad názvy lechtivých půlnočních filmů, které zcela rozvrátily rakouský ordnung vysílání a poslali ho kamsi do vyšší dívčí s chichotáním a výpadky pozornosti.

Mládnutí bude pokračovat. Čelisti se vrátí se speciálem o Pixaru!

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka