Čelisti živě: Thermal inferno

7. červenec 2011

Čelisti vyrazily na cesty! Nové vydání filmově kritického magazínu se ocitlo na neznámé a velmi rozpálené půdě studia Radiožurnálu, v němž muří nožky teploměru ukazovaly něco přes 31° C. Milovníci karmické sauny Aleš a Vít se však nenechali příliš vyvést z míry a záhy upadli do víru svých sáhodlouhých meditací na téma 46. mezinárodní filmový festival Karlovy Vary.

Na přetřes přišla milá překvapení, průšvihy i absolutní záblesky geniality v bohaté filmové nabídce.

Chválilo se to, že chvála bohu má italský film zase svého papeže (Nanni Morettiho), Aki Kaurismäkimu prospěl čundr po Le Havru a Švédové si hrají se společenskými tématy Jako opice. Strom života pohnojila chlévská mrva z Quebecu značky Laurentie. Dostih o nejnudnější film festivalu se ctí uzavíral španělský zasloužilec Pedro Almodóvar, který může muže přešívat jak chce, ale svou znovu nalezenou myšlenkovou impotenci nezakryje. Hlavní cenu pro nejpřešlechtěnějšího klusáka si však suverénně odnáší Terrence Malick.

02382818.jpeg

Rozpálené termonukleární posezení zakončila čirá chvála – namířená jak na řeckou dentistickou lahůdku Špičák, tak především na ušlechtilé festivalové plnokrevníky. Které filmy s přehledem vítězí v malé čelistní hitparádě si ověřte na vlastní kůži (kterou nosíte) v nejžhavějším vydání Čelistí všech dob!

autor: Vít Schmarc
Spustit audio