Cenu za studentský design pro boty Elišky Kuchtové

15. listopad 2012

V pondělí 12. listopadu se vyhlásily výsledky letošní Národní ceny za studentský design. Hlavní cenu si odnesla Eliška Kuchtová z pražské VŠUP za kolekci obuvi Cutulum. V souhrnu se dozvíte víc o vítězce a výstavě všech oceněných, kteří svůj excelentní a dobrý studentský design vystavují až do 22. prosince v Praze.

Eliška Kuchtová se obuvi věnuje už 5 let. Z pražské VŠUP momentálně odjela na půlroční pracovní stáž do nejmenované respektované španělské obuvnické firmy. Na vítězné kolekci bot je sympatické nejen to, že jsou jednoduché, elegantní a funkční, ale i to, že vychází ze zdravotní obuvi a vyrábějí se v české továrně na Zlínsku.

Boty od Elišky Kuchtové můžete s dalším excelentním a dobrým studentským designem vidět na výstavě, která v příštím roce z Prahy poputuje po Českých centrech ve světě. Na jaře to bude Vídeň, pak Bratislava, Mnichov a další města. Kde najdete výstavu v Praze, vám řekne ředitelka Národní ceny pro studentský design Lenka Žižková.
Poslechněte si s ní i s Eliškou Kuchtovou rozhovor uvnitř příspěvku!

Vstup na výstavu je volný. Delší verzi rozhovoru s vítězkou Eliškou Kuchtovou si můžete posledchnout na stránkách pořadu Modeschau.

Spustit audio