Cesta do hitparád a zase zpátky s Dannym L Harlem

12. leden 2017

Mezi gratulanty k 11. narozeninám Radia Wave bude v pátek i elektronický producent a jedna z vůdčích postav kontroverzního labelu PC Music Danny L Harle. Můžeme se v jeho podání těšit na „ozajstný pop“. A proč je dobré o této nadcházející hvězdě taneční hudby vědět už teď?

Do baru vejde klasicky studovaný hudebník, internetová celebrita, videoherní závislák, fanoušek tvrdého tranceu, nadějný hitparádový producent a virální mem. Kolik lidí se tam celkem sešlo? Odpověď na velmi slibně začínající vtip může také znít: jenom jeden. Jmenuje se Danny L Harle, ale k jeho raketové kariéře spíše sedí přezdívka Huge Danny. Popový svět mu totiž bude brzy ležet u nohou – a to nejen pro jeho lehce nadměrný fyzický vzrůst.

Přijďte na 11. narozeniny Radia Wave již tento pátek do MeetFactory! Vystoupí DJ Zinc, Danny L Harle a další.

Danny L Harle je poměrně těžko zařaditelným zjevem i pro současnou, tolik rozvolněnou hudební scénu (stejně jako jeho domovský label PC Music). Ten si v minulém roce po upsání se vydavatelskému kolosu Columbia Records vetkl za cíl „radikálně změnit DNA hitparádového popu“ – a Danny L Harle, který byl vybrán i do letošního reprezentativního vzorku hudebníků platformy SHAPE, k tomu má z celé potrhlé PC Music crew zatím nakročeno nejlépe. Jeho průlomový hit Broken Flowers nebo novější Super Natural s hostující hvězdou Carly Rae Jepsen toho budiž důkazem, stejně jako třeba remixy pro taková jména jako Charli XCX, Tinashe nebo Panda Bear.

Kde tkví jeho úspěch? Danny L Harle se vedle své školské vášně pro moderní klasiku vyžívá v extrémních polohách taneční hudby, jako jsou gabber, hardstyle nebo nightcore – zároveň ale dokáže napsat líbivý a okamžitě přístupný popový hit, který zvládne prosáknout i do tuzemských dance rádií. Tato zdánlivě nesourodá „trojjedinost“ je však právě tím určujícím prvkem Dannyho hudební persony, díky které zvládá s přehledem nabourávat i naplňovat veškerá hitparádová klišé – podobně jako jeho spolužák ze studií a pozdější hlava PC Music, A. G. Cook, se kterým tvoří duo Dux Content.

Na rozdíl od plachého demiurga Cooka však Danny nezapomíná ani na stylově komickou a memově poučenou sebeprezentaci, se kterou tento obrýlený dlouhán právem vyčuhuje nejen z hitparád. Danny L Harle přetvořil pózu upozaděného popového producenta nebo zadumaně důležitého beatmakera na internetového baviče v plné polní, který ovšem své „huge“ já nechává plně promlouvat i naživo během svého DJ setu. Jeho roztomilé taneční kreace totiž budou třešničkou na narozeninovém dortu Radia Wave, a to pro všechny, komu v dnešním klubovém světě chybí vedle epických nájezdů a veselých dropů i estrádní humor a upřímná sebeparodičnost. Danny vše zvládá s nadhledem svých dvou metrů i bravurou jednoho z nejtalentovanějších popových autorů současnosti.

autor: Jan Bárta
Spustit audio