Cestovatelský festival Kolem světa

3. březen 2011

V Praze se uskuteční již 16. cestovatelský festival Kolem světa, který potrvá celý víkend 19. - 20. března 2011. Místem konání je kulturní dům Ládví a přilehlé Multikino. Festival probíhá pod záštitou hlavního města Prahy.

Festival Kolem světa vytváří jedinečnou příležitost k osobnímu setkání se zkušenými cestovateli, fotografy a spisovateli na jednom místě v Praze. V rámci nabitého programu se návštěvníci seznámí s komentovanými projekcemi českých cestovatelů a fotografů s aktuálními tématy z celého světa. Jejich pořady jsou doprovázeny fotografiemi, diapozitivy, videoukázkami a emotivní hudbou.

Zahraničním hostem letos bude fotograf Bruno Baumann z Německa se svou multimediální show Poslední tajemství Tibetu aneb hledání Šangri-La ( Tibet’s Last Secret: In Search of Shangri-La). Dalšími hosty budou např. Václav Šilha (Jižní Georgia), manželé Wolfovi (Divoká Etiopie), Rudolf Švaříček (Kilimandžáro), Petr Horký (Přechod Grónska), Ivan Brezina (Pozemní cesta do Indie), Igor Brezovar (Na motocyklu kolem světa) a další. Projekce opět okoření tradiční vystoupení několika tanečních skupin s exotickými tanci, mezi nimi i skupina Moustapha Sarra ze Senegalu.

02273867.jpeg

Všichni přednášející cestovatelé a fotografové mají velké zkušenosti s nezávislým cestováním, což do jejich přednášek přináší obrovské množství nejen praktických rad, ale i vtipných momentů. Zároveň je po každé přednášce možné konzultovat osobní dotazy a získat cenné rady. V předsálí festivalu probíhají výstavy fotografií, knih a tradičních ručních výrobků, které pomáhají neziskovým organizacím v jejich humanitárních projektech v Asii a Africe. Každý návštěvník navíc obdrží cestovatelský časopis zdarma.

Přesný program naleznete na www.kolemsveta.cz.

autor: tisková zpráva
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka