Chlupatá teplákovka prošívaná marmeládou. Maskovaný chameleon MonoNeon představuje novou desku!

31. červenec 2024

Mono Neon má venku nové album Quilted Stereo, Cory Wong spojil síly s Metropole Orchestem na albu Starship Syncopation. The Vibe - tak pojmenoval svoji novou desku saxofonista Marcus Anderson a zahráli jsme i ukázky z alba Hella Fonk E, za kterým stojí Sheila E. & The E-Train.

Tentokrát jsme vysílání otevřeli klasikou Good Times v předělávce dvojice Ferry Ultra a Boris Jennings, ale ještě k tomu v remixu Late Nite Tuff Guye.

Už jen pár dní nás dělí od vydání alba Dirty Disco, za kterým stojí zpěvačka a hudebnice Nikka Costa. Čekání na něj si můžete zpříjemnit klipem ke čtvrtému singlu Dance'N Forget.

Spolupráce Coryho Wonga a Metropole Orkestu byla zhmotněna na nové desce Starship Syncopation, která vyšla poslední červencový pátek. Tady je celé album k poslechu.

S albem Quilted Stereo zve MonoNeon posluchače na hudební výlet, který překračuje hranice žánrů. Na projektu, který vznikl ve spolupráci s mentorem a spoluautorem Davym Nathanem (Mary J. Blige, Usher, Jennifer Hudson), se podílela celá řada spolupracovníků, včetně legendárních ikon jako jsou George Clinton nebo zpěvačka Mavis Staples. 

Pravidelná rubrika Groove Window představila argentinskou kapelu Vinocio, jejíž tvorbu si můžete poslechnout na jejich Bandcamp profilu.

Playlist dílu najdete tady

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.