Chůdaři a divadelní průvodci na bienále Industriální stopy

23. září 2010

Na letošním bienále Industriální stopy se bude opět hrát divadlo. Jedním ze zajímavých souborů je pražské divadlo Nad zemí, které se specializuje na představení na chůdách. Členové divadla jsou většinou absolventi DAMU a jiných uměleckých škol. POSLECHNĚTE SI: Rozhovor o představení na chůdách

Divadlo Nad zemí připravuje různá představení podle prostoru, ve kterém se odehrávají. Takže žádné neuvidíte dvakrát, všechna jsou svým způsobem unikátní. Jeden z prostorů, který dostali tentokrát v rámci bienále k dispozici, je Ekotechnické muzeum v Praze. Právě tady můžete chůdaře vidět přímo v akci 22. září.

00599886.jpeg

Dalším účastníkem divadelní show je Vados a Lampos. Divadlo vzniklo spojením dvou kladenských souborů VAD a Lampion. Herci se dali dohromady hlavně proto, aby se na bienále pořádně vyřádili. Nové uskupení bude totiž spolu s návštěvníky jezdit autobusem po stopách kladenských horníků. Nejde o žádné nudné poznávací zájezdy po Kladně! Ve speciálních autobusech se bude ve dnech od 17. do 23. září hrát divadlo. Z herců se tak na chvíli stanou průvodci, kteří budou vyprávět vtipné historky a reálné příběhy horníků. Zábavnou formou vás poučí o historii kladenských industriálních budov.

Bienále Industriální stopy 2007 se bude letos konat ve čtyřech městech České republiky - v Praze, Kladně, Liberci a Ostravě. Tahle rozsáhlá akce, která proběhne ve dnech od 17. do 23. září, chce zviditelnit průmyslové architektonické dědictví naší země. Ale nebude chybět ani doprovodný program. Zajímavou součástí jsou i různá divadelní představení.

autor: zuf
Spustit audio