Co se v devadesátkách naučíš, v roce 2019 jako když najdeš. Buchty o zlaté éře ledvinky

18. červenec 2019

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková si tentokrát do studia, kde natáčejí podcast o svých loserských životech, pozvaly Johanu, která na své FB stránce Pure devadesátky už několik let schraňuje artefakty té doby – fotky Karla Gotta na rotopedu, nahého podnikatele Jonáka v kabrioletu nebo nabídku známé pojízdné sámošky prodávající předražené západní ledňáčky. Ke vzpomínání se přidaly i Ivana se Zuzanou, kterým se stýská po frontách před Mekáčem a pořadu Volejte řediteli.

Ivaně se otevřela stará rána z dětství – v devadesátkách její rodina ještě nebyla bohatá, tak si nemohla dovolit narozky v nejslavnějším fastfoodu jako její zazobaní spolužáci. Zuzanu zase chytil sentiment, když vyprávěla, jak doma čekali na pořad Volejte řediteli, který byl svého druhu prvním stand-upem v Česku. Johana se pochlubila, že v její chystané knize, která vyjde v říjnu, bude na devadesátky vzpomínat moderátorská ikona Slávek Boura, toho času taxikář, což knihu posvětilo lépe, než by to udělal papež.

Chcete si zavzpomínat na to, jak jste v devadesátkách toužili po kapsáčích a dostat se do soutěže Kolotoč? Pusťte si do uší a hlavně do duše aktuální díl pořadu Buchty a zjistíte, že ani v tomto nejste sami.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.