Cory Wong i Judith Hill vezou groove do Brna a funksoulový set namíchal DJ Soulphonique

19. červenec 2023

Kytarový mág, skladatel, producent a několikanásobný nominant ceny Grammy –⁠ Cory Wong se představí se svojí kapelou poprvé v Česku, již tento ve čtvrtek 20.7. v rámci festivalu Groove Brno. Před ním vystoupí mezinárodní spojení zpěvačky a skladatelky z Los Angeles Judith Hill s brněnským B-Side Bandem! Proto pozvánka na tento hudební svátek, byla jedním z hlavních témat tohoto vysílání.

První dva songy mají tentkrát něco společného s Ashleym Slaterem. První z nich, skladbu You Got The Funk natočil jako host uskupení Brothers In Arts. Druhým songem, který měl v naší zemi v tomto vysílání premiéru a vyjde začátkem srpna, je cover klasiky Tell Me Something Good. Ten najdete pod značkou Eastern Funk Entity, kde si vokály mezi sebou rozdělili právě Ashley Slater a Tonya Graves. Skladbu You Got The Funk si můžete poslechnout a podpořit tady.

Luke Solomon spojil síly s Amp Fiddlerem v písni Come On Over a takhle to dopadlo. Ve vysílání jsme hráli kratší verzi songu, tak tady máte rozšířené vydání.

Necelé dva roky trvalo kapele Kool & the Gang od jejich poslední desky, aby přišli s novým albem. To dostalo název People Just Wanna Have Fun a ve vysílání jsme si z něj pustili právě titulní skladbu. Celé si jej můžete poslechnout třeba tu.

Jako pozvánku na čtvrteční brněnský dvojkoncert Cory Wong + Judith Hill / w B-Side Band, který proběhne v rámci festivalu Groove Brno, jsme zahráli pár ukázek ze zatím posledního živáku, který Cory Wong vydal před dvěma měsíci. Ať víte, na co se máte v SONO Music Clubu těšit!

Cory Wong má ale také měsíc před vydáním své nové studiové desky The Lucky One, která bude žánrově zase možná trochu jinde a kde? To napoví třeba i tato skladba Hiding On The Moon, na kterou si přizval kapelu O.A.R..

Jarrod Lawson se nadávno přestěhoval z Portlandu do Nashvillu a momentálně střídá vydávání svých vlastních alb s instrumentálním projektem Orpheus, kde nechává vyniknout zejména klávesám Rhodes. Tak, jako je tomu na novinkovém EP Intergalactic Rhodemap, které si v celé jeho kráse můžete vychutnat tady.

Pravidelná rubrika Groove Window představila projekt Zaimie, za kterým stojí ugandský muzikant Zaidi Kiggundu (aka Ziggy Funk) a skotský muzikant Jamie McShane. Jejich debutová deska Fortuitous spatřila světlo světa v pátek díky hudebním nadšencům, kteří stojí za labelem Splash Music Productions a můžete si ji celou poslechnout i podpořit tu.

Funksoulový set s prvky rapu a tučných beatů namíchal DJ Soulphonique, jako pozvánku na akci New Kids In The Hood, která proběhne v sobotu 22.7. od 15 hodin před ostravským klubem Dock. Pro svoji dávku groovu se můžete zastavit po cestě do areálu, kde probíhá festival Colours of Ostrava.

#NewKidsOVA #InTheHood #KeepinTheFunkAlive

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio