The Crown: Vyznávejte svým dětem lásku, ať nedopadnou jako princ Charles

25. listopad 2020

Čtvrtá řada seriálu The Crown má jednoznačně nejpopkulturnější zápletku. Bulvárem sledovaný třaskavý vztah extrovertní Diany a bolestínského Charlese doplňuje špičkování mezi Margaret Thatcherovou a královnou Alžbětou II. nebo deprese její mladší sestry. Je ale všechno, co v seriálu vidíme, pravda? A jaké scény patří k nejlepším? Poslechněte si nový díl podcastu Kompot.

Silnou linkou jsou v seriálu rodinné vztahy poznamenané výchovou, která by se dala popsat jako „studený buckinghamský odchov“. Královniným potomkům chybí sebevědomí i sebeláska, což se promítá do všech sfér jejich života. Je to smutná „realita“, ale skvělá televize.

Mnohem těsnější rodinné vztahy mají protagonistky nové franšízy reality show Real Housewives, která se natáčela v Salt Lake City, hlavním městě amerického Utahu. Například Mary Cosby, farářka letniční církve, si vzala svého nevlastního dědu. Jak je to možné? Pusťte si Kompot.

Dalšími „paničkami“ jsou moderní mormonky, jak tedy mormoni 2.0. žijí? V nové epizodě si dále připomene reality show Take Me Out, zejména soutěžící epidemioložku Danu, jejíž slova o hygieně v roce 2020 získávají nový význam. A kdo vydal lepší hit: Ariana Grande, nebo Miley Cyrus a Dua Lipa? Dejte nám na Instagramu vědět, co si myslíte!

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.