Cukrovkáři, máte smůlu. Hollywood zneužívá lék na hubnutí, chybí už i v Česku

4. duben 2023

O léku na cukrovku druhého typu žertoval letos na předávání cen Oscar moderátor Jimmy Kimmel. Pacientům do smíchu ale moc není, Ozempic na předpis totiž chybí už i v Česku. Touhou po dokonalém těle a obličeji se nenechala zdeptat spisovatelka a bývalá herečka Justine Bateman, která vyrazila lidem dech prohlášením, že stárne ráda.

Důvodem výpadku Ozempicu je výrazně zvýšená poptávka kvůli jeho hubnoucím účinkům. Ozempic neboli semaglutin je „hit“ v Hollywoodu a mnoho známých žen a mužů je podezříváno z jeho užívání. Poslechněte si, kdo o něm veřejně mluvil.

Herečka a podnikatelka Gwyneth Paltrow za sebou má soudní přelíčení s Terrym Sandersem, lékařem v důchodu, se kterým se srazila na sjezdovce v roce 2016. Muž Paltrow žaloval za vážnou újmu na zdraví a žádal tři sta tisíc dolarů. Porota ale rozhodla ve prospěch padesátileté celebrity.

Soud sledovalo přes třicet milionů lidí online, rozpitvával se každý detail výpovědi. Deník Washington Post psal celý článek o značce vody, kterou Paltrow v soudní síni pila. Proč nás takové banality tak moc zajímají? Jak to souvisí s touhou vidět autentický svět, kterého se nám na internetu ale nedostává? Pusťte si Kompot!

Režisér a scenárista Petr Kolečko se oženil. Kdo z jeho překvapivé svatby paradoxně dost vytěžil? Netflix konečně vydal sequel nejlepšího béčka pod sluncem Murder Mystery 2! Proč by měli muži chodit na premiéry povinně v obleku? A seriál Succession načal další sezónu. Jak se rozjíždí? Pusťte si Kompot a sledujte nás na Instagramu. Jsme stoprocentně autentičtí!

Spustit audio