Dan Přibáň: Trabantem Jižní Amerikou

2. září 2012

Dan Přibáň je cestovatel a novinář známý především díky svým trabantím expedicím ze série Trans National Trabant. Sága teď pokračuje...

Po cestě Hedvábnou stezkou a expedici napříč Afrikou české trabanty vyrážejí do Jižní Ameriky. Jsou tentokrát doplněné ještě i o polskou posádku v maluchu (Fiatu 126P) a slovenského borce Marka na pionýru. V den odjezdu posádek vysíláme rozhovor, ze kterého vyčtete všechny základní plány a představy o cestě, která právě začíná.

Jak budou trabanty překonávat Amazonii a Andy? Jak vznikla mezinárodní sestava, která poputuje do Jižní Ameriky? Jaké jsou chilské plány a jak expedici zafungovala crowdfundingová novinka? Proč expedice nese podtituly „nejlepší nápad před koncem světa“ a „expedice proti blbé náladě“? Poslechněte si záznam těsně předexpedičního rozovoru!




autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.