Denise Linkeová: Dost dobře nenormální. Podivný i legrační život s diagnózou ADHD v jedné audioknize

Jaké to je, mít zesílené smyslové vnímání? Co obnáší udržování vztahů, když nedovedete pořádně udržet ani oční kontakt? Život Denise Linkeové je plný kuriózních příhod, které glosuje s nadhledem a humorem. V podání Anežky Šťastné poslouchejte do 3. března.

V deseti kapitolách knihy Dost dobře nenormální se odvíjí odlehčeně vyprávěný příběh mladé ženy, která s nadhledem a nečekanou otevřeností líčí, jaké překážky i vítězství jí v životě připravila její diagnóza ADHD a autismus.

Denise Linke

Denise Linkeová

Denise Linkeová je mladá německá novinářka a spisovatelka. Žije s kombinací Aspergerova syndromu a těžké poruchy pozornosti spojené s hyperaktivitou (ADHD). Vystudovala politologii a moderní dějiny. V roce 2019 jí ve společném vydání nakladatelství Paseka a Pasparta vyšla kniha Dost dobře nenormální, ve které shrnuje svoje pokusy o zařazení se do „normální“ společnosti.

Desetidílnou audioknihu poslouchejte na webu Radia Wave a v aplikaci mujRozhlas do 3. března 2024.

Denise Linkeová: Dost dobře nenormální
Můj báječný život s autismem a ADHD
© 2015 Piper Verlag GmbH, Berlin/München 
Účinkuje: Anežka Šťastná
Připravila: Nikol Nováková
Překlad: Marie Voslářová
Zvuk: Tomáš Pernický
Režie: Ondřej Štefaňák
Premiéra: 5. 2. 2024

Audioknihy Radia Wave přinášejí současnou českou i světovou knižní tvorbu v podání českých herců a hereček. Každé dílo zůstane zdarma k poslechu 28 dní, pak ho vystřídá nová audiokniha. V pestré skladbě Audioknih Radia Wave najdete třeba romantiku, sci-fi, cestopis, příručku jak něco dělat nebo nedělat, thriller i životopis.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.