Deska týdne představí Telepathe

16. únor 2009

Telepathe se nebojí se experimentovat a zároveň se neštítí popových melodií. Nedělají kompromisy, ale pouze to, co je baví. Jako katalyzátor jim k nahrání debutové desky posloužila produkce Davida Siteka z Tv On The Radio, což samo o sobě slibuje mnohé. Busy Gangnes a Melissa Livaudais vás s albem Dance Mother pobídnou k přemýšlení i tanci.

Telepathe jsou dvě mladé slečny z Brooklynu, které dle svých vlastních slov chtějí být hudebními pionýrkami, mají v plánu prozkoumat dosud neprozkoumané a objevit dosud neobjevené. Navzdory svému mladistvému vzhledu nejsou holky žádné rychlokvašky.

00865093.jpeg

Dohromady se daly v roce 2004 a i před založením Telepathe se obě dvě pohybovaly v hudební branži. Jejich avantgardní hudební produkce dle dosavadních reakcí posluchače dost ostře rozděluje na dva tábory. Jedni Telepathe považují za geniální vizionářky a přirovnávají je k raným Pink Floyd, ke Kraftwerk nebo k soudobým Animal Collective. Druhá skupina lidí je kritizuje a tvrdí, že celá jejich rádoby nepřístupná a cool hudba je jen jedna velká póza, která skrývá to, že ve skutečnosti tyhle holky vůbec nic neumí. Lidí, kteří by se nacházeli někde uprostřed těchto dvou znepřátelených táborů, dle mého soudu mnoho nebude. Já si myslím, že svým způsobem mají v něčem pravdu obě skupiny.

Telepathe rozhodně mají neobvyklé a nové nápady a ani odvaha je realizovat jim rozhodně nechybí. Ovšem ze všech skladeb, z videoklipů, promo fotek a dokonce i z hlášek na jejich MySpace opravdu silně čiší neupřímnost a snaha neustále si na něco hrát. Zkrátka trochu méně pozérství by holkám určitě neuškodilo, ale možná se třeba právě vy zařadíte do tábora jejich bezmezných obdivovatelů a ani tahle přehnaná stylizace, která k Telepathe neodmyslitelně patří, vám vadit nebude.

Spustit audio