Divadelní Lamento Matky Terezy

17. květen 2010

Již staletí se hovoří z kazatelny, jeviště nebo pouze z přistavené krabice o politice nebo o víře, i v divadle se tato témata hojně rozebírají. My můžeme spirituality v divadle užít větší než malé množství prostřednictvím hry Lamento, z tance v prach a opět do tance z režijní dílny Jana Nebeského. Jde přitom o sondu do psychiky lidí vyrovnávajících se s různými problémy. Matka Tereza je přitom postava, resp. téma, které se v divadle jen tak nevidí.

Člověku po shlédnutí představení okamžitě vyvstane na mysl otázka, jak je možné, že někdo, kdo lásku nemá, je schopen ji rozdávat Jak je možné, že nikdo z jejího okolí nevnímal neštěstí, které danou osobu souží?
Poslechněte si rozhovory a ukázky z představení uvnitř příspěvku.

Z dosavadního povídání by se mohlo zdát, že téma Lamenta je závažné a těžké a takové bude i zpracování. Nenechme se ale mýlit, Jan Nebeský je znám svou schopností problémy různé hloubky zpracovat zábavnou, někdy až triviálně působící formou.

NoD, Jan Nebeský a matka Tereza v podání mužského kontratenoristy – to vše je hra Lamento, z tance v prach a opět do tance. Zajít na ni můžete 17. května a pak zase až na konci června.


Další informace najdete na www.nod.roxy.cz

Spustit audio