DJ Yenda za mikrofonem i za pultem. Servírujeme premiérové vydání Flám Favourites

24. březen 2023

Jak už je zvykem, na úvod epizody zazněly čerstvé novinky ze světa klubové hudby. X-Coast vydává čerstvý remix na legendární Bailando, které je ideální pro poslech při užívání si prvních teplých dnů tohoto roku. Americký Ballads vydává baile-funkový remix skladby Waiting For Tonight od Jennifer Lopez, která se v původním znění v roce 1999 vyšplhala na první místo světových hitparád.

Kahn & Neek po třech letech vydávají společné album nesoucí název Lupus et Ursus. Z něho si Kewu a Steady vybírají track What’s The Secret, na kterém si dubstepová dvojice přizvala italského Franco Franca. Do Flámu každopádně zavítal DJ a spoluorganizátor nejzajímavějších rapových i nerapových koncertů v Česku – Yenda. Ten s kolegy tvoří POP OUT Entertainment a společně organizují akce od roku 2021.

Mezi nejznámější jména, které do Čech zvládli dostat jsou například Pierre Bourne, Luciano, Tion Wayne, Central Cee nebo Ken Carson. Yendova láska k hudbě začala už v brzkém věku kdy se věnoval street dance. Vzpomíná na první akce v Neratovicích, kde se zamiloval do DJingu a od roku 2016 se míchání hudby začal věnovat na plný úvazek.

V druhé polovině vysílání dal Yenda DJ set, ve kterém se najde každý fanoušek moderního rapu a trapu. Zazněli například Yeat, Future, Lancey Foux nebo AJ Tracey a Skepta.

Začala Yendova cesta k DJingu v supermarketu? O které nejbizarnější produkty si zahraniční umělci zažádali v rideru? A jak probíhaly Yendovy začátky DJské kariéry v Chapeau Rouge? To a mnoho více se dozvíte v nejnovějším speciálu Flámu!

autoři: Kewu , STEADY
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.