dné

5. srpen 2021

Producent dné se svým zasněným ambientem a přemýšlivým elektronickým písničkářstvím dávno překročil hranice Česka.

Ondřej Holý alias dné nevydává hudbu zase tak často – své nahrávky roky piluje, a přesto zní lehce a nenuceně. Na elektronické scéně se dné pohybuje už od první dekády nového tisíciletí, uznání fanoušků i kritiky sklidil v roce 2016 albem These Semi Feelings, They Are Everywhere. To vyšlo na německém labelu Majestic Casual a dné za ně obdržel všechny tři zásadní hudební ceny udělované v České republice – Vinylu, Apollo i Anděla.

Deska zabodovala i v zahraničí, píseň Asos Model Crush se na Spotify už blíží k deseti milionům poslechů. Složil také soundtrack k dokumentu Nic jako dřív. Dné je mistrem delikátního ambientu i náladové elektroniky s popovými háčky, tradičním škatulkám se ale zcela vymyká.

dné

The meditative ambient production mixed with electronic songwriting of dné has long surpassed the borders of the Czech music scene.

Ondřej Holý aka dné does not release music quite often – his grueling and perfectionist recording process takes long years to finish, still his albums sound absolutely laid back and natural.

Čtěte také

He’s no newcomer to the Czech electronic scene being active since the 2000’s but it was his 2016 record These Semi Feelings, They Are Everywhere, which earned him not only all three of the most prestigious music awards in the Czech Republic but has now gathered almost 10 million listens on Spotify. Apart from Feelings, released on German label Majestic Casual, dné’s ambient music mixed with pop hooks has made its way onto soundtracks and continues to avoid traditional genres with utmost ease.

autor: Jiří Kordík
Spustit audio