Do českého stylu oblékání nezapadám. Designérce Marii Absolonové sedí spíš Španělsko

12. leden 2022

Designérka Marie Absolonová žije mezi Prahou a Mallorcou. Dlouhodobě spolupracuje se španělskou obuvní značkou a její styl je mnohaletým pobytem na jihu Evropy silně ovlivněný. „Mám pocit, že se moje oblékání hodí spíš do Španělska než do Česka. Tam nemám dojem, že bych vynikala, ale tady to tak cítím. Lidé se u nás oblékají více androgynně,“ říká Marie. Poslechněte si, kdo formoval její styl a jaké oblečení pro ni má největší hodnotu.

Mariin jemný ženský styl a nápadité hravě barevné outfity si ráda prohlížím na Instagramu. Očekávám, že uvidím hodně rozsáhlý šatník, ale Marie mě překvapí. Všechno oblečení se jí pohodlně vejde do nevelké skříně, kterou navíc ještě sdílí se svou dvouletou dcerou.

„Vždycky jsem měla málo věcí, je to dané hlavně tím, že se často stěhujeme,“ vysvětluje Marie. Na dně skříně má krabici, do které průběžně ukládá věci, co chce poslat dál. „Moje oblečení postupně koluje. Ale jsou tu i věci, které mám déle než patnáct let.“ V podcastu Marie prozrazuje, jaké šaty jsou pro ni nejcennější a jak dokáže z mála kusů oblečení vykouzlit velké množství stylových outfitů.

Marie patří k absolventkám UMPRUM, které se uplatňují ve vystudovaném oboru. Pro španělskou značku bot aktuálně navrhuje dětskou obuv. V podcastu přibližuje, jak je na tom Mallorca s tradičními řemeslnými dílnami a jaké jsou její oblíbené španělské značky. Prozrazuje také jednu českou designérku, která její šatník a styl oblékání ovlivnila ze všeho nejvíc.

Jak Mariino oblékání ovlivnilo mateřství? Odkud čerpá oblečení pro sebe i pro dceru? V čem se cítí ze všeho nejlépe a jaké kousky v jejím šatníku jsou pro ni nejcennější? Dozvíte se v Šatnících!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka