Dopisy od černé vdovy u nás nekončí v koši. Nová alba vydali Judith Hill, Raul Midón, Pigeons Playing Ping Pong nebo The Zutons

2. květen 2024

Novinkami nás potěšili zpěvák a kytarový virtuos Raul Midón vydáním LP Lost & Found, stejně jako baltimorská čtveřice Pigeons Playing Ping Pong, přicházející s deskou Day In Time. Nové album The Big Decider vydala také liverpoolská parta The Zutons, která se vrací na scénu po dlouhých šestnácti letech a velkým tématem byla i čtvrtá studiová deska zpěvačky a kytaristky Judith Hill - Letters from a Black Widow.

Dlouholetá spolupráce jejíž součástí jsou krajané ze Švédska Emrik a Opolopo, přinesla další ovoce, když druhý jmenovaný opět přišel s remixem skladby toho prvního. Jedná se o několik týdnů starou titulní skladbu z Emrikova EP Underground Funk.

Gavin Turek má tři roky od vydání alba Madame Gold a tak pomalu vystrkuje růžky s novou tvorbou, kterou reprezentuje právě vypuštěný single Disco Boots.

Sedmé studiové album má venku čtveřice z Baltimoru, která si říká Pigeons Playing Ping Pong a jejichž nejnovější dílo Day In Time si můžete poslechnout a podpořit tady.

Raul Midón vydal novinku Lost & Found, na které můžeme opět obdivovat jak jeho hráčské umění na kytaru, tak i pěvecké dovednosti.

Čtvrté studiové album Letters from a Black Widow zpěvačky a kytaristky Judith Hill je hodně osobní. Je totiž definitivní tečkou za nepříjemným obdobím, kdy ji lidé psali nepěkné věci v souvislosti s tím, že zkřížila své cesty s velikány Michaelem Jacksonem a Princem v době, kdy oba náhle opustili tento svět, což jí zcela nepochopitelně bylo dáváno za vinu. A nějakou dobu trvalo, než se těmto útokům naučila čelit a vše pak proměnila v umělecké zlato na tomto albu, které je možná trochu jiné, než předchozí desky, ale rozhodně stojí za vaši pozornost. 

V rámci pravidelné rubriky Groove Window jsme tentokrát představili hned dva mladé projekty. Belgické trio Don Kapot i německou partu Searching for Home, kteří vystoupili v rámci letošního ročníku fetivalu Mladí ladí jazz Open Air v úterý 30.dubna na Karlově náměstí v Praze. Na záznam z celého festivalu se můžete podívat tady. 

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio