Echo Jardy Petříka s projektem Love Cult Take Druss

Poslední březnové Echo Jardy Petříka zavítalo do experimentálnějších a avantgardnějších nejen elektronických hlukových vod. Rubrika 3in1 představila společnou desku ruského dua Love Cult a jednoho ze členů manchesterského kolektivu Gnod skrytého pod aliasem Druss. Nahrávka pojmenovaná Yr Problems vyšla v březnu na irském labelu Trensmat, který se v záhlaví pyšní sympatickou poznámkou Every noise has a note. Z desky, která se stylově pohybuje kdesi v okultních sférách noise ambientu a rytmické repetitivní elektroniky, zazněly skladby Yr Problems, Nonplusultra a Death Forever.

Ve zbylém čase pak dostaly prostor převážně další releasy spjaté se zmíněným projektem jak personálně, tak prostřednictvím vydávajících labelů a v neposlední řadě i stylově. Na úvod zaznělo samotné duo Love Cult, ovšem z jejich sólového alba Fingers Crossed, které vyšlo v roce 2012 na značce Public Information. V katalogu stejného vydavatelství se v loňském roce objevilo i EPčko Future portugalského mladíka IVVVO, které o pár minut později představil track Darkness In My Soul. Mezičas vyplnily dvě skladby z naopak aktuálních releasů. V prvním případě to byla ukázka z dlouhohrajícího debutu dua Millie & Andrea, které tvoří producenti Andy Stott a Miles Whittaker z Demdike Stare. Album Drop The Vowels zastoupil závěrečný, offbeatový a stylově oproti ostatním rytmickým skladbám výrazně odlišný track Quay. Druhou skladbou pak byla novinka Sight Of Hirta od dalšího dua Dalhous z EPčka, které pod názvem Visibility Is A Trap vyjde v dubnu u labelu Blackest Ever Black.

Následoval zatím stále ještě tajemstvím zahalený brooklynský projekt Søren se skladbou Slug Law z letošního kazetového releasu Guru u labelu Ascetic House a také Bear Bones, Lay Low aka Ernesto González, který v letošním roce vydal split s kolektivem Gnod na labelu Full Of Nothing, jenž založili a spravují právě členové dua Love Cult. Po rubrice 3in1 přišla na řadu ukázka z releasu dalšího člena Gnod, Chrise Haslama, který je odpovědný za elektronickou složku v produkci zmíněného kolektivu. Pod hlavičkou projektu Dwellings vydal v loňském roce kazetu Don’t Say Nothing u labelu Tesla Tapes, který založili právě členové Gnod, a v Echu z ní zaznělo řádně zahlučněné techno Drone Invasion. Závěr patřil v Los Angeles usídlenému projektu [Physics] a jeho analogovým experimentům na poli temného synth waveu v podobě tracku Gender Amplification z loňské desky Spectramorphic Iridescence vyšlé u Digitalis Recordings.

První dubnové vydání rubriky 3in1 představí nové album dalšího losangeleského rezidenta, který je ovšem po hudební stránce z úplně jiného světa. Mtendere Mandowa aka Teebs vydá na značce Brainfeeder svou novou dlouhohrající desku „E s t a r a“ a poslední březnové Echo Jardy Petříka tak logicky zakončila ukázka z ní – skladba View Point.

Playlist:
Love Cult – Knowledge [Fingers Crossed] /Public Information, 2012/
Millie & Andrea – Quay [Drop The Vowels] /Modern Love, 2014/
Dalhous – Sight Of Hirta [Visibility Is A Trap] /Blackest Ever Black, 2014/
IVVVO – Darkness In My Soul [Future] /Public Information, 2013/
Søren – Slug Law [Guru] /Ascetic House, 2014/
Bear Bones, Lay Low – Roswell Romance II [Split] /Full Of Nothing, 2013/

Rubrika 3in1:
Love Cult Take Druss /Trensmat, 2014/
Yr Problems
Nonplusultra
Death Forever

Dwellings – Drone Invasion [Don’t Say Nothing] /Tesla Tapes, 2013/
[Physics] – Gender Amplification [Spectramorphic Iridescence] /Digitalis Recordings, 2013/
Teebs – View Point [E s t a r a] /Brainfeeder, 2014/

Spustit audio