Echo Live: Jungle ze švýcarského Paléo Festivalu

29. říjen 2014

Ve čtvrtečním Echu Live se přemístíme do Švýcarska na tamní Paléo Festival, kde letos kromě jiných vystoupil i velký objev funku a soulu, britská dvojice Jungle.

Právě jejich koncert vám ze záznamu nabídneme. Londýnská dvojice Jungle, která hraje opojnou verzi disco, funku a soulu pojatou optikou bělošských nerdů, existuje zatím jenom dva roky, už ale stihla podepsat smlouvu s prestižní značkou XL Recordings, kde kromě megastar Adele vydává třeba rapper Le1f nebo písničkář King Krule.

Ještě předtím, než se duo vrhlo do víru osmdesátkových reminiscencí a nablýskaných rytmů, strávili Tom McFarland a Joshua Lloyd-Watson nějakou dobu v průměrné britpopové kapele Born Blonde – brzy ale bylo jasné, který zvuk je pro ně ten pravý, a pomocí letošní eponymní desky dokázali prorazit do širšího povědomí fanoušků i kritiky. Někteří publicisté sice skupině vyčítali, že je debutová deska ušitá příliš horkou jehlou a že by jí spíš slušel formát EP, určitý chlad nahrávky ale na koncertech samozřejmě cítit není.

My si koncertní formu Jungle představíme pomocí záznamu z letošního ročníku švýcarského festivalu Paléo, kde Jungle vystřihli téměř hodinový set. Koncert pro potřeby Evropské vysílací unie a tedy i pro Radio Wave natočila švýcarská stanice RTS.

autor: Jiří Špičák
Spustit audio