FAGani – když zeď MeetFactory ožije

8. srpen 2012

Od pondělí 6. srpna probíhá na čelní zdi budovy MeetFactory finálové kolo 2. ročníku festival animovaného graffiti FAGani MeetFactory & BU2R.

Tři týmy, které byly porotou vybrány do bojů o celkové vítězství, budou mít každý po dobu deseti dnů k dispozici venkovní stěnu MeetFactory, takzvanou Galerii Zeď, a její nejbližší okolí pro ztvárnění a obrazové zaznamenání svých maleb. Fanoušci italského umělce Blu, který je ikonou animovaného graffiti, tak mohou až do začátku září na vlastní oči vidět, jak takové umělecké dílo vzniká v reálném čase. Další dva týdny potom budou mít tři finálové týmy vyhrazeny pro zpracování výsledné animace metodou frame by frame. Vítěze zvolí nejen odborná rada, ale ve čtyřtýdenním hlasování také veřejnost a konečné vyhlášení s předáním cen potom proběhne 25. října v MeetFactory, kde budou ke zhlédnutí nejen finálové animace.

Do studia Radia Wave přijala pozvání produkční festivalu Eva Holečková, která poodkryla, na jaké bázi probíhal výběr finalistů letošního, druhého ročníku, kdo sedí v umělecké radě FAGanů a došlo i na zmínku o dlouhodobé výstavě Městem posedlí, která s ideologií festivalu animovaného graffiti FAGani MeetFactory & BU2R úzce souvisí. Kromě produkční FAGanů přišel do studia také vítěz minulého ročníku Tadeáš Kopča a zástupkyně jednoho z letošních týmů, které se probojovaly do finále – Ilona Polanská. Oba mimo jiné prozradili, co je přivedlo k animovanému graffiti a jak měli a mají rozdělené role ve svých soutěžních týmech.

Spustit audio