Fashion Point o metalové módě

17. červenec 2012

Tentokrát se ponoříme do dekadentních temnot metalové módy. Za fetiš týdne vyhlašujeme metalácká trička! Osobnost jsme vybrali v souladu s fetišem týdne, probereme provokativní stylizaci Marylin Manson. Nechybí ani špionáž z obchodů, ve kterých se metalisti oblékají. Reportáže naleznete v galerii.

Fetišem týdne jsou metalácká trika s brutálními a strašidelnými obrázky. Kdo je dneska nosí? Líbí se vám? Stydíte se, že jste je před několika roky nosili taky? Zapomeňte na předsudky a napište nám vaše zážitky na mail pořadu fashionpoint@rozhlas.cz, nebo během vysílání na icq s nickem radio wave.
Anketu o metalových tričkách s brutálními výjevy najdete v audiogalerii.

Populární anomálie, bezpohlavní karikatura, zvrácený satanista. Všechna tato přízviska si vysloužil heavymetalový umělec, Marylin Manson. Stal se doslova fenoménem jedné generace. Lidé se s ním buď ztotožňují, nebo ho nenávidí. I když už na koncertech nevyvrhuje zvířata a nehází vnitřnosti šílícím fanouškům, svůj styl si drží dál.
Jeho portrét najdete v audiogalerii.

Špiónka Lucie vyrazila do terénu aby současnou metalovou módu prozkoumala v jejím přirozeném prostředí. Zjišťovala, co metaláci a metalačky nosí, kde to shánějí a jaké jsou v současné metalácké módě nové trendy.
Výsledek jejího vyšetřování je uložený v audiogalerii.

Zatímco dříve byli metalisti odkázaní hlavně na lidovou tvořivost, v dnešní době je už dost obchodů, ve kterých si mohou koupit oblečení podle svého vkusu. Agentky Anny a Lucie nasbíraly mezi metalisty několik tipů a doporučená místa navštívily.
Špionážní reportáže si poslechněte v audiogalerii.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio