Festivalová sezóna v plném proudu. Třídíme rapový program od Polska až po Rolling Loud

7. červenec 2023

Do rozjetého začátku prázdnin servírujeme přehled letních festivalů z Česka, Slovenska i jiných koutů Evropy. K tomu reportáž z portugalského Rolling Loudu a polského Open'eru a to všechno okořeněné o rakousko-německý výběr hudby od DJe Casablanky.

Co by to bylo za čtvrtek bez nového speciálu? A co by to bylo za start letních prázdnin bez našeho hloubkového ponoru do velkých i menších festivalů? I letos nás čeká mnoho akcí a ještě více letních prodloužených víkendů s hudbou, takže jsme vás nemohli ochudit o výběr toho nejlepšího, na co může evropský návštěvník narazit.

Náš festivalový průzkum zavítal do všech evropských koutů – od etablovaného Rolling Loudu, který se letos odehraje jak v Mnichově, tak i v Portugalsku (a z nějž se nám hlásí kamarád Raf), přes festivaly našich sousedů. Mezi ty patří třeba polský Open'er, ze kterého reportuje Kryštof ze Swine Daily. Na řadu přišla i britská scéna nebo tuzemský Frontline Festival.

To vše je okořeněno spoustou novinek spojených s festivaly, aktualitami z ulic a také pečlivě sestavenou selekcí rakousko-německého rapu. O tu se nepostaral nikdo jiný než influencer Sportrecords v Česku: DJ Casablanka.

Který evropský festival nabízí nejlepší rapové hlavy? Jaké kvality je písek na Rolling Loudu? A jak vypadá letošní Wireless festival v Anglii? Poslechněte si speciál Scény s Opakem Dissu o letních festivalech.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.