Festivalový průvodce: Cultural Reggae Vibez 2009

4. březen 2014

V Hořicích v Podkrkonoší, v malebném Lomu u sv. Josefa budou na dvou podiích od 12. a 13. června, k vidění zástupci evropské a české scény reggae, dubu, ale také například world music. Osmý ročník festivalu Cultural Reggae Vibez láká pestrým programem.

K hlavním tahounům Cultural Reggae Vibez bezesporu patří mezinárodní spojení dvou velkých postav reggae a dubové scény - Kennyho Knotse a zakládajícího člena BDF aka Basque Dub Foundation, kterým je Inaki Yarritu (podle názvu je pochopitelně původem z Baskitska), který začínal již v 70. letech jako rádio DJ a také novinář a podle slov organizátorů přijede s celým ansáblem, takže nemusíte mít strach, že byste se mohli stát obětí nějakého festivalového podvodu...

00938132.jpeg

Teď se ale vraťme k osobě Kennyho Knotse. Toho jsme v Čechách měli možnost vidět naposledy 15. března v pražském Cross clubu ve společnosti skotských Mungo´s Hifi. To ale není jediný projekt, se kterým tento vokalista, jehož kariéra sahá až do 80. let, spolupracoval. K vidění byl po boku osobností, jako je Steve Vibronics, Dougie Wardrop z Bush Chemists, Neil Perch ze Zion Train, ale také třeba The Dubateers. Mezi další zahraniční zástupce v nabitém line-upu festivalu v Podkrkonoší patří energická maďarská kapela Ocho Macho a také mlaďoši z polské Wroclavi hrající až ragga s prvky hip hopu Natural Dread Killaz.

Abych ale nezapomněl na domácí obsazení. Z českých projektů budete znát určitě Čankišou, Feher Fekete Kerek nebo Banditos, kteří vystoupí s všudypřítomným toasterem Mc dr. Karym. Jména jako Evolution Dejavu, Imperio, Homebwoyrasta, Jahtec Jammin' Job, Racoon's, Psiskapsy možná znát nebudete, ale zajisté vás příjemně překvapí... Předtím než se ale vypravíte do Hořic, navštivte oficiální web festivalu www.culturalreggaevibez.cz, kde vás organizátoři seznámí s užitečnými informacemi.

00934428.png

Na závěr bych měl říci, že Cultural Reggae Vibez je akce, kam se dá jet odpočinout. Můžete s sebou vzít své ratolesti nebo zvířecí miláčky, protože festival v Lomu u sv. Josefa vládne klidnou, příjemnou atmosférou, která vás nabije pozitivní energií!

autor: Jakub Johánek
Spustit audio