Fiordmoss: Maud

5. květen 2013

Kapelu Fiordmoss aa její skladbu Maud nominoval do Czechingu 2013 porotce Michal Brenner.

Fiordmoss založili roku 2008 studenti brněnské Fakulty výtvarných umění Petra Hermanová a Roman Přikryl. Petra předtím působila v akustickém duu Siren, které založila s Markétou Irglovou. Roman prošel dj-ským obdobím a zabýval se produkcí minimal techna. Fiordmoss vynalézavě kombinují indie rock s elektronikou, silný důraz kladou na vizuální stránku. V roce 2010 vydali EP „Gliese“, po kterém o dva roky později následoval druhý středoformátový titul „Ink Bitten“. Pravidelně koncertují po Evropě (např. Německo, Polsko, Rumunsko). V roce 2011 Petra absolvovala pobyt na Red Bull Music Academy v Madridu. V roce 2012 se Fiordmoss stali objevem roku prvního ročníku hudebních cen Vinyla a v témže roce se kapela přestěhovala do Berlína. Formaci na kvartet doplnili kytarista Jan Boroš a bubeník Jon-Eirik Boska.

Fiordmoss and their song Maud were nominated for Czeching 2013 by jury member, Michal Brenner.

Fiordmoss was founded in 2008 by students of the Faculty of Fine Arts in Brno, Petra Hermanová and Roman Přikryl. Petra was previously a part of the acoustic duo Siren formed together with Markéta Irglová, and Roman is an experienced DJ and producer of minimal techno. Fiordmoss produce a sophisticated combination of indie rock and electronic music, with a strong emphasis on the visual aspect to their work.

In 2010, they released their EP, “Gliese”, followed by their second medium-format title, “Ink Bitten”. They play shows all across Europe (including Germany, Poland, Romania). In 2011, Petra studied at the Red Bull Music Academy in Madrid. In 2012, Fiordmoss was awarded Newcomer of the Year at the Vinyla Awards, and the band subsequently moved to Berlin. The group is complemented by guitarist Jan Boroš and drummer Jon-Eirik Boska.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio