Florence + The Machine: Zářivá kometa popu

31. říjen 2011

Na haloweenské datum 31. října, připadá vydání druhé desky Florence + The Machine. Temnější následovník debutu Lungs se jmenuje Ceremonials a na Radiu Wave ho důkladně prozkoumáme jako desku tohoto týdne.

Hubená, bledá a na pohled éterická bytost, která ve skutečnosti vládne nečekanou energií a silným vokálem. Taková je Florence Welch, zpěvačka, jejíž hlas vám zamotá hlavu vířícím gejzírem melodií, kterými klouže s okouzlující jistotou. Její základní inspirací je renesance, fascinují ji zejména témata sexu, smrti, lásky a násilí. Tímhle směrem Florence poslala její matka, respektovaná univerzitní profesorka renesančních studií a umění. Hnědovláska přebarvená na zrzavo, posedlá nařasenými rozevlátými kostýmy, pochází z Londýna. Nadprůměrně inteligentní dyslektička a dyspraktička, která se na hranici puberty musela vyrovnat se smrtí a sebevraždou v blízké rodině, vylétla na hudební scénu jako zářivá kometa.
Celý profil najdete v Databázi interpretů.

Rubriku Deska týdne sledujte každý všední den v 10:40, kompletní souhrn si pak můžete poslechnout v sobotu od 17:00 v pořadu Stopáž.

Spustit audio