Funkanomics in the mix

21. leden 2011

Už 28. ledna se chystá slavnostní desáté pokračování plzeňského funky večírku Feel The Funk. Hlavním lákadlem je tříčlenný projekt Funkanomics z Německa.

Funkanomics se především proslavili svými remixy a mash-upy, kterým vévodí hutná basová linka, ta je pro jejich tvorbu specifická. Svoji tvorbu prezentují především na britských labelech Manmade či Rocstar Recordings. O tom, že dokážou udělat skvělou show, není pochyb a svědčí o tom jejich rostoucí popularita po celé Evropě. Poslechněte si jejich exkluzivní mix pro Grundfunk na Radiu Wave a posuďte sami.

V Plzni také vystoupí rapper, DJ a producent Oliver Lowe, hlava nezávislého labelu Everydays, který předvede sety napříč funkem, přes soul, jazz, hip hop až k breakbeatu, a to všechno za živého doprovodu saxofonisty! Třešničkou na dortu je fakt, že vás celým večírkem bude svým zpěvem provázet Erika Fečová ze skupiny Navigators, takže si ji rozhodně tento večer nenechte ujít a doražte v pátek 28. ledna do plzeňského Clubu Buena Vista! Pokud se ale do Plzně nedostanete - nezoufejte, Funkonomics dorazí o den později do pražského klubu Kostel na akci s názvem Funkmasters.

Když jsme si loni představovali novou desku francouzských Hocus Pocus, jistě zaznělo i jméno mladého zpěváka Ben L'Oncle Soula. Dnes nazrála ta správná chvíle, kdy si tohoto šestadvacetiletého mladíka, jenž je v hudebním průmyslu teprve pár let, představíme s jeho sólovým projektem.
První EP Soul Wash vydal již v roce 2008, ale dlouhohrající desku až loni a od té doby vzbudil svou hudbou ve stylu šedesátých let ve Francii takovou retro vlnu, že ho místní akademie neváhala nominovat na místní výroční ceny. Zda zaslouženě či nikoliv, to už budete moci porovnat sami na základě toho, co vám pustíme v neděli v rubrice Groove Window.

02238895.jpeg

Tradiční migrénou bohů vás provedou DJ Maceo a Viktor Mašát. Těšte se na funk, soul, groove a jazz.

autoři: Viktor Mašát , Maceo
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka