Gallon Drunk mají rádi český smysl pro humor

27. březen 2014

„Máme Českou republiku rádi, protože tady máme dost přátel a připadá nám, že tady lidi naši hudbu chápou a cení. Taky si myslíme, že britský a český humor jsou si dost podobné. Váš humor je stejně jako ten britský hodně sarkastický, umíte si dělat legraci sami ze sebe. Možná i proto se nám tady tolik líbí,“ prozradil nám v rozhovoru ve čtvrtečním On Air bubeník Ian White ze skupiny Gallon Drunk.

Členové kapely Gallon Drunk se do České republiky vrací rádi a často. V pražském klubu 007 dokonce před několika lety nahráli živé album. Do Česka teď přijeli v rámci turné k nové desce The Soul Of The Hour. S úsměvem říkají, že dneska na jejich koncerty chodí řada lidí, kteří ještě nebyli na světě, když se Gallon Drunk dali dohromady. V rozhovoru jsme stručně probrali i začátky téhle skupiny, která začala koncertovat už začátkem 90. let. Zpěvák James Johnston se nám svěřil, že začal zpívat vlastně z donucení, protože nikdo jiný se role zpěváka v začátcích Gallon Drunk nechtěl ujmout. V rozhovoru jsem se z členů kapely pokusila vytáhnout i pár tipů, jak si má kapela i po víc než dvaceti letech udržet tvůrčí originalitu a nezamrznout na jednom místě.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.