Goldie, Tricky nebo The Bug? Karlovarský gunshotta Akira sype z rukávu legendy bass music

27. květen 2021

Do Flámu zavítal až z rodných Karlových Varů (zatím rekordní vzdálenost, kterou k nám musel host urazit) domácí junglist specialist a DnB don Akira. Jeden z tahounů domácí synkopované scény nám pustil několik perel ze soukromého archivu a následně nasypal set za sklem, jak má být. Out in the streets they call it Flám!

Akira má za sebou úctyhodnou klubovou kariéru – s hraním začínal v roce 1998, na taneční hudbě si ovšem ujížděl ještě dříve. Jako správný pamětník dozvuku první vlny raveu sypal z rukávu legendy bass music, mezi kterými nechyběli Prodigy, Goldie, Tricky ani The Bug.

Hudební rozhled karlovarského rodáka však sahá mnohem dál – a v jeho klubovém rejstříku se potkává papoušek Tessela s indie perkusemi Florence and the Machine. Slušná zoo, chtělo by se říct – Akirovým hlavním revírem však zůstává jungle, jak nám záhy předvedl v řízném setu live ze studia. Co dodat – snad jen Amen Break!

Kolik spálí Tricky za koncert kalorií? Jaké to je, hrát v plném klubu po konci karantény? A co na to Shakira? Poslechněte si Flám s Akirou!

autoři: Jan Bárta , Kewu
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.