Grundfunk bude jazzovat ve starém stylu s Paulem Murphym

4. listopad 2011

Paul Murphy je legendární londýnský DJ a producent, který v sobotu 12. listopadu přijíždí na pozvání Cabaretu Manana poprvé zahrát do Prahy!

A kdo to je ten Paul Murphy? Celosvětově respektovaný britský DJ, jehož zásluhou koncem 70. let vznikla jazzdancová a latinjazzová klubová scéna v UK. Hraje výbušnou směs jazzu, latiny, soulu a moderní taneční hudby pro náročné publikum po celém světě. Byly jím ovlivněny takové hvězdy jako Gilles Peterson, Norman Jay, Patrick Forge, Carl Cox a další.
Stal se rezidentním DJem v klubech jako The Wang, The Electic Ballroom nebo Bluenoote. Vystupoval po boku hudebních hvězd jako Tito Puente & Celia Cruz, Art Blakey & The Jazz Messengers, Jimmy McGriff a Lonnie Smith. Byl i promotérem, například londýnského koncertu Niny Simone. Vyjma hraní po celém světě vedl v 80. letech i londýnský obchod, kam si pro desky chodili největší DJs té doby, včetně mladého Gillese Petersona.

V 90. letech se po krátké přestávce vrací na hudební scénu a vede label Afro Art Records. Sám se věnuje četné hudební produkci a jeho skladba Jazz Rooms se v létě 2004 stává hitem N°1 v hitparádě Gillese Petersona. První sólové album The Trip je zvoleno vítězným albem John Peel Award na BBC Radio 1 – World Wide Show. V současné době žije v Budapešti, kde stále produkuje hudbu ve spolupráci se studiovými hráči. Pro vysílání Grundfunku namíchal Paul Murphy zhruba půlhodinový mix jazzdancových vypalovaček, který na vás v neděli večer vypustíme.

Sobota 12. 11. 2011, Palác Akropolis, Praha
Support DJs : Maceo (Radio Wave), B-fly, Pocoloco

Za jeden jediný večer se toho dá stihnout nemálo, třeba spojit rovnou čtyři sféry umění v jednu. O to se pokusí fotograf Josef Rafael ve spolupráci s grafikem Petrem Novákem a hudebníkem Ondřejem Jonášem se svou skupinou Chamber Worcester již příští středu v holešovickém klubu SaSaZu. Fotografie, hudba, grafika a poezie se spojí v jedno na akci, která nese název Humění a kterou si v neděli podrobněji představíme i spolu s těmi, kdo jí vdechli život. Budete tak mít jedinečnou šanci poznat pravdu o muzikantském životě v obyčejném snu a pravdu o muzikantských snech v obyčejném životě. Tak totiž zní titul celého projektu, jehož je večer v SaSaZu nedílnou součástí.

02476485.jpeg

Němečtí The Mighty Mocambos se rádi prezentují nikoliv jako skupina, ale jako instituce. A nemají rádi biografie, takže zjistit o nich něco není vůbec lehké. Co ale lze říci jednoznačně, je to, že oživují tu nejčistší a nejprvotnější podobu funku a soulu, kterou také rádi prezentují na svých koncertech. A letos si navíc nadělili album The Future Is Here, a tak nezbývá než je umístit do rubriky Groove Window – to aby našinec zase jednou poznal nové tváře.

Tradiční migrénou bohů vás v neděli od 22 hodin na Radiu Wave provedou DJ Maceo a Viktor Mašát. Těšte se na funk, soul, groove a jazz.

autoři: Viktor Mašát , Maceo
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.