Grundfunk představuje nové album Perfect Union od legendárních Kool & the Gang

22. srpen 2021

Do playlistu dalšího prázdninového vysílání se opět dostala celá řada novinek. Kromě singlů od Idy Nielsen, Earth, Wind & Fire, Kraak & Smaak a Dimitrise Dimopoulose došlo i na nová alba, pod kterými jsou podepsaní Tamar Davis nebo Kool & the Gang.

Vysílání jsme odstartovali novinkou Don-eho, konkrétně skladbou Loving You z jeho aktuálního EP Summer Bounce, které si v celé kráse můžete poslechnout zde:

Nejzajímavější oznámení tohoto týdne je bezesporu spolupráce Coryho Wonga a kapely Dirty Loops. Jejich společné album Turbo vyjde už 3. září a první ukázka Follow The Light už má i vizuální podobu.

Jonah Nilsson vydal začátkem srpna debutovou desku Now or Never, ze které jsme ve vysílání zahráli skladbu Independent Girl s hostujícím Jacobem Collierem. Celé album poslouchejte třeba tady:

Perfect Union je album, na němž Kool & the Gang dělali ještě v sestavě s tenorsaxofonistou Ronaldem Bellem (který nás opustil loni na jaře) a altsaxofonistou a MC Dennisem Thomasem, který se jeho vydání nedožil doslova jen o pár dní. Poslechem desky tak můžete vzdát hold právě těmto dvěma zakládajícím členům. Podívat se můžete také na klip ke skladbě Pursuit Of Happiness.

Věnovali jsme se také zpěvačce Tamar Davis, která vydala 12. srpna svoji čtvrtou studiovou desku My Name Is Ashley, z níž jsme zahráli hned dvě ukázky. Celou si ji můžete poslechnout třeba zde:

A nakonec tu máme další klasiky žánru, kteří rovněž tasí čerstvou novinku. Earth, Wind & Fire vzali skladbu Can't Hide Love ze svého repertoáru a spolu s Lucky Dayem a pod dohledem Babyface ji předělali do její letošní podoby s názvem You Want My Love. Přejeme příjemný poslech!

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.