Grundfunk přivítal jaro funkem

20. březen 2022

Novinky, za kterými stojí The Superhighway Band, Malka Family, Mario Biondi, Threestyle nebo Allen Stone & Swatkins, ale i osvědčená klasika. A k tomu pár ukázek z živáku Chromeo, užijte si to. 

Mario Biondi má venku novou desku Romantic, na které najdete 9 cover verzí a 6 originálních skladeb napsaných pro toto album. My jsme ve vysílání zahráli dvě a tady jich je všech patnáct:

Threestyle vydali nedávno novou desku Music For The Soul, na které se tentokrát nevěnují originální tvorbě, ale klasikám, které ve svých originálech znáte i z našeho vysílání. Album si můžete poslechnout třeba tady: 

Když už nemohli v loňském roce fanoušci zajít na Chromeo do koncertních hal, vydala se tato dvojice doplněná o další muzikanty za nimi prostřednictvím devadesátiminutového výběru toho nejlepšího z turné po Severní Americe. Turné proběhlo v rámci vydání jejich zatím posledního studiového alba a záznam, který vyšel pod názvem Date Night Chromeo Live!, najdete k poslechu například zde:

Pravidelná rubrika Groove Window představila v Berlíně usídleného Francouze jménem Anthony Malka, který v posledních letech pracuje na projektu Le Commandant Couche-Tôt.

Single Good Love nám připomíná, že již 1. dubna se dočkáme nové desky Cure The Jones od britské úderky Mamas Gun.

The Jazz Defenders mají venku druhou studiovou desku King Phoenix, ze které jsme vám hráli skladbu Munch. Celé album si můžete poslechnout a kapelu podpořit na jejich Bandcamp profilu:

Playlist dílu najdete tady. 

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.