Hergot!: Ohlížení a vyhlížení

5. leden 2014

Co bylo a co bude? Odkud jdeme a kam? To jsou otázky obecně lidské, otázky, které mají blízko k náboženství, otázky, kterých je plná Bible, a také otázky, které si tentokrát položili tvůrci pořadu Hergot!.

První pořad Hergot! v roce 2014 je věnován loučení se starým rokem a vítání roku nového a tak uslyšíte to nejlepší z pořadů natočených v roce 2013. Pořádnou porci času věnujeme energiím, které ve studiu Českého rozhlasu odhalil při natáčení pořadu Duchovní čtyřhra s Igorem Chaunem známý režisér a propagátor esoteriky. Drbání za uchem, spirituální trychtýře a hlášky, které nezapřou Igorovu minulost spjatou s recesistickým pořadem Česká soda, si rozhodně letmé připomenutí zaslouží.

Zkrátka nepřijde ani Václav Vokolek, který v létě pozval redaktory Hegot!u až do své chaloupky na Mělnicku, povídal si s nimi o spirituálním rázu krajiny a o tom, jak si udělat výlet s náboženskou zkušeností.

Narazíme ještě na spoustu dalších věcí, třeba na souvislost spirituální zkušenosti a hraní piškvorků. Kromě ohlédnutí za rokem 2013 se také podíváme do roku2014 apopovídáme si o plánovaných pořadech. Kromě pokračování seriálu Renegades a undergroundového seriálu Světlo v podzemí plánujeme také seriál o Desateru. A jako novoroční předsevzetí jsme se opakovaně zavázali natočit jeden díl také o apokalyptice.

02955527.jpeg

V biblickém okénku jste mohli slyšet slova ze 74. žalmu o tom, jak Hospodin umístil planety na nebesa, a hráli jsme samé novoroční písně. U2, Mountain Goats, Jeff Buckley, Matt Corby a Lee Hazlewood.

autoři: Petr Wagner , Jakub Ort , Jan Škrob
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.