I AM X vyprodal Lucerna Music Bar

14. prosinec 2006

V úterý 12. prosince proběhl v Lucerna Music Baru koncert projektu I Am X, kterému předskakovali němečtí Warren Suicide. Lucerna praskala ve švech a Chris Corner si své vystoupení očividně užíval. POSLECHNĚTE SI: Reportáž z koncertu I AM X

Chris Corner má u nás čím dál tím víc věrných fanoušků. O tom svědčil nejen obrovský nával v sále, ale i bouřlivé ovace, které následovaly po každé písničce. Publikum bylo vskutku rozmanité, věkově tak někde mezi patnácti a čtyřiceti, nicméně velké zastoupení tady měly depresivně se tvářící náctileté slečny s černě nalíčenýma očima a zahlédla jsem tady i několik výrazně nalíčených rachitických hochů, kteří se snažili napodobit Cornerovu teatrální image.

00480076.jpeg

Mě osobně moc příjemně překvapilo trio Warren Suicide, které I Am X předskakovalo. Takhle rozjetou elektro-punkovou jízdu bych nečekala - zpěvák dokonce jednou skočil do publika, i když nevím, zda ho nedočkavé fanynky I Am X vůbec chytily. Pokud se tady někdy zase tahle berlínská parta ukáže, vřele doporučuji jít si je poslechnout. Prozatím se aspoň můžete podívat na jejich vtipné webovky.

Ovšem důvod, proč do Music Baru většina lidí přišla, nebyli Warren Suicide, ale I Am X, tedy přesněji řečeno jejich nejdůležitější postava - Chris Corner. Ten na pódiu řádil tak, že jsme měla strach, aby při své váze zhruba čtyřiceti kilo nezkolaboval. Nicméně on u toho řádění dokázal navíc zpívat tak dokonale, že oproti studiovým nahrávkám jste nepoznali rozdíl.

Atmosféra byla vynikající, I Am X museli dokonce dvakrát přidávat a ani po druhém přídavku nebraly ovace konce. Vrcholem celého večera byl podle mě první přídavek v podobě songu Missile, kdy na plátně běžela slova (podobně jako při karaoke), a tak celý nadupaný sál zpíval dohromady s Chrisem.

00480077.jpeg

Vzhledem k tomu, že nás jen během tohoto roku navštívili I Am X třikrát, určitě se zase brzy ukáží znova. A pokud budete chtít jít, doporučuji koupit si lístky s velkým předstihem. Pokud bude totiž Cornerova obliba u nás stoupat dosavadním tempem, bude další koncert ještě mnohem víc natřískaný.

Spustit audio

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.