Idea: Paternoster Session

23. únor 2022

Série Paternoster Sessions Radia Wave pokračuje vystoupením rappera, producenta a zakladatele labelu TyNikdy. Byl hostem jedenácté epizody rapové série Brrrap, v níž prozradil třeba zákulisní informace z příprav jeho producentské desky O beatech a lidech, a je také jedním z prvních, kteří do Čech přinesli grimeový zvuk. Nyní vystoupil ve stísněném prostoru oběžného výtahu s fúzí tracků Nikdy mi nebylo líp a Já tam byl.

Idea rád spolupracuje se jmény mimo rap, jako je například Jana Kirschner, ale stejně tak se snaží objevovat nové rapové talenty. Zároveň stojí za labelem TyNikdy, který patří k nejvýraznějším českým labelům poslední dekády. Má prsty nejen ve vzniku mnoha desek, ale také řady oblečení a doplňků. Pamětníci si ještě vybaví Smackův diss na dvojici IdeaFatte, který byl kdysi jednou z nejvýraznějších událostí pronikání grimeu na české území.

Aktuálně má Idea venku nové EP Piedestal, na kterém se mimo jiné objevuje zpěvačka a rapperka Hellwana, výherkyně exportní soutěže Radia Wave Czeching 2018, nebo rapper Darewin.

Na všechna videa z „páteru“ se můžete podívat tady.

Interpret: Idea
Název skladby: Nikdy mi nebylo líp / Já tam byl
Producent: Idea, Magenta / Idea, Peman
Kamera: Lukáš Nesvadba
Střih: Colin Blount
Zvuk: Jaroslav Pokorný
Produkce: Daniel Sommer
Páternoster: Právnická fakulta Univerzity Karlovy, Praha 1

 

autor: Radio Wave

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.