Irena Hejdová o těhotenské sérii Čtyři v tom

17. leden 2013

Čtyři v tom je nový dokumentární seriál České televize, který se soustředí na 4 těhotné ženy. Farmářku Miky, samoživitelku Lucii, manažerku Věru a rozvojovou pracovnici Petru.

Každá z nich čeká dítě v jiné situaci a sociálních poměrech a má ke svému mateřství jiný přístup. První ze šesti dílů seriálu režisérky Lindy Kalistové Jablonské a scenáristky Ireny Hejdové se odvysílal v neděli 14. ledna na ČT2 a další pokračování půjdou s týdenním odstupem.

Na rozhovor o devítiměsíčním natáčení a výsledném dokumentu přišla spoluautorka a scenáristka projektu Irena Hejdová. Ptali jsme se podle čeho se vybíraly čtyři hlavní postavy, jak se natáčelo, jak se kloubí scénář se spontánní realitou a jak docusoap Čtyři v tom ovlivnil životy svých hrdinek. Dotkli jsme se i dalšího téměř dokončeného docusoapu, který bude o svatbách a do televize půjde v dubnu 2013.

Spustit audio

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.