Jak přežít karanténu? Pomoci může kvalitní strava, sportovní exhibice před sousedy i slovenská hudba

18. listopad 2020

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které pro ně znamená svět, uvítaly zase jen samy sebe a navzájem si sdělovaly tipy, jak ve zdraví přežít karanténu. Moderátorky však tentokrát využily k zaplnění pořadu i anketu s posluchači, kteří jim sdělovali své rady na přežití mezi čtyřmi zdmi.

Jedna z posluchaček udržuje optimismus zakoupením stolku do postele a další zase dělá cestou ze záchodu dřepy, aby se udržela fit. Jiný posluchač zas velmi doporučuje cvičení ve vnitrobloku – tedy za předpokladu, že něčím takovým disponujete. Zajímavé.

Zuzana si libovala v tom, že nemusí chodit mezi lidi – dokonce využívá nachlazení jako alibi, díky kterému se může stát mentálním jezevcem s nulovým sociálním vyžitím. Neznamená to však, že by doma dělala něco rozvojového. Maximálně jde koupit vejce a pak se zase zakuklí.

A co Ivana? Ta světu sdělila, že dýňová semínka jsou dobrým zdrojem zinku a že si díky pandemii uvědomila, že by měla dezinfikovat i povrch plechovek s nápoji, ale nedělá to. Pak se obě ženy shodly, že je přitahuje Juraj Kukura.

Samozřejmě došlo i na zcela jiná témata. Buchty se hádaly, jakou píseň nazpívala skupina Elán a jakou Tublatanka. Dokonce proběhly i nějaké ty pokusy o zpěv napodobující slovenské zpěváky.

Chcete si oddechnout, že nejste jediní, kdo se během pandemie nic nepřiučil? Pusťte si do duše a uší aktuální díl Buchet a zjistíte, že nejste jedinými bytostmi na Zemi, které koronakrize nikam duchovně neposunula, ba naopak.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.