Jak vypadá správná káva
Větu "pojď na kafe" vyslovujeme téměř denně. Jaká ale je historie pití kávy u nás? Kdy se pití kávy v českých zemích stává běžnou záležitostí? A jak se ten náš dnešní šálek kávy liší od těch, které se pily v dobách, kdy bylo pití kávy v plenkách? Všechny tyto otázky a další kávové zajímavosti v úterním Klystýru osvětlí Štěpánka Havrlíková a Roberto Trevisan ze Školykávy.
Dozvíte se, jak si doma udělat opravdu dobrou a zdravou kávu a proč se vážně zamyslet nad tím, jestli se nevzdat svého oblíbeného "turka". I když u nás ještě pořád nenajdete dostatek podniků, kde byste dostali na stůl opravdu kvalitně připravenou kávu, není proč klesat na mysli. Stačí začít tím, že budete vědět, jak by mělo správné "preso" vypadat a chutnat a naznačit tak českým kavárníkům, že hned tak něco pít prostě nebudeme. A to všechno se dozvíte v Klystýru.
Více z pořadu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.