Jaké jsou dnešní svatby? Plné drog a hádek, ale i pověr, electroswingu a krájení dortů

20. prosinec 2023

Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu přivítaly manželský pár – Ondřeje a Jitku s příjmením Folkert-Horák, kteří se zabývají profi natáčením a focením svateb.

Buchty zajímalo, jak došli manželé k tomu, že začali na kšeft dokumentovat svatby. Ondřej mluvil o tom, že prvně fotil svatby kámošům a postupně se šuškandou rozšířilo info o tom, že mu to jde. Na jedné ze svateb pak potkal ženu s foťákem Jitku, s kterou se tam postupně nabalili a teď jsou nejen manželským, ale i pracovním týmem. Snaží se ale svatby jako řemen snímat netradičně včetně pokakaných svatebčanů a lidí, kteří spadnou omámení vším možným do kopřiv (což se jednou stalo Ivance). Baví je totiž vkusný trash a přiznávání reality.

Nebyly by to Buchty, kdyby se v nich nepromítla úplně jiná témata: třeba co předžalobní výzva, na jaký nástroj hraje Felix Slováček, kdo je raubíř, kdo jsou Honza Mazal a Matěj Čech a proč je Ivanka uctívá.

Jitka pak ještě zmínila, jak ji balil ženichův otec a Zuzana poskytla random info o jednom holubáři, který jí někam chtěl dát kaktus. Ondřej pak na závěr zmínil, že doporučuje pokud možno nepracovat a radši bobovat - a mohlo se jít domů.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si uvědomíte, že svatba nemusí znamenat jen kýčovou výzdobu, electroswing a do vzduchu vypuštěné holoubky.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.