Jaký je život drag queen? Odlíčit se může trvat hodiny, našetřit na paruku měsíce

28. červenec 2021

Zuzana a Ivana tentokrát nebyly ve studiu, ale svého hosta Davida Daniela alias drag queen Miss Petty přivítaly naživo v pražských Letenských sadech. Zuzana se kvůli karanténě navíc připojila jen telefonem ze svého brněnského bytečku.

Zuzana byla jako přítel na telefonu v nevýhodě, protože zvuk nebyl ideální. Mohla se jen domnívat, co se u pražského „Stalina“ děje. Ivana a David jí díkybohu barvitě popisovali dění, a nakonec přeci jen došlo i na společnou konverzaci.

Ivana se Davida hned na začátek vyptávala, kolik hodin mu zabere namalovat si obličej před drag vystoupením, a pak make-up smýt. Trochu ji překvapilo, že tato činnost trvá i hodiny a využívají se k ní poněkud netradiční prostředky. Na paruku Miss Petty používá aviváž a na tvář prostředek na nádobí.

Miss Petty a Ivana Veselková

Zuzana Davidovi poradila, jak si říct o adekvátní honorář – své náklady by měl vynásobit minimálně třemi. Ivana se pak ještě zajímala o původ drag paruky, kterou má Miss Petty z lidských vlasů, prvotního majitele hřívy ale bohužel nezná. Zuzanu šokovalo, že paruka může stát klidně sedm tisíc a že je běžné mít jich jako drag queen hned několik. Drahý špás!

Nebyly by to Buchty, kdyby se nerozpovídaly i o úplně jiném tématu. Diváci se tak mimo jiné dozvěděli, že nejvíc sexy národem jsou údajně Ukrajinci, i to, v jakém astrologickém znamení se nejčastěji rodí masoví vrazi. Moderátorky pak navrhly Miss Petty, která během covidové epidemie přišla o práci v obchodě s kosmetikou, že by měl/a dělat pošťačku/pošťáka  člověk se projde a ještě si přijde na nějakou tu korunku. Prý o tom bude uvažovat.

S Miss Petty pak Buchty ještě probraly, jak se vyrovnat s negativními reakcemi na sociálních sítích a jak přijali coming out a následnou dráhu drag queen rodiče ...a mohlo se jít domů, v případě Zuzany tedy do jiného pokoje.

Pusťte si do duše a uší Buchty a přijdete na to, že povolání drag queen neznamená tančit jako Tina Turner, ale tvrdě makat a šetřit na paruky.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.