Jazz a groove v Grundfunku

24. červen 2011

V posledním předprázdninovém Grundfunku vás pozveme na událost, která dle našich informací ještě zřejmě nedoputovala k úplně každému, kdo by o ni chtěl a měl stát.

7. července bude mít v pražském Karlínském divadle českou premiéru vystoupení čerstvé držitelky ceny Grammy – Esperanzi Spalding. Tato událost nás nenechává chladnými a vás by také neměla, jelikož v poslední době cena této zpěvačky a kontrabasistky v jedné osobě neuvěřitelně letí vzhůru, a tak jakékoliv její další vystoupení může být vzhledem k její nedostupnosti v nedohlednu. Do Prahy zamíří představit svou aktuální desku Chamber Music Society a spolu s ní se tak na pódiu dá očekávat komorní kvartet smyčcových nástrojů. V neděli si ale ukážeme především to, jak široký záběr Esperanza zvládá a co všechno už za svůj dosavadní život stihla vykonat. A to nám věřte – budete valit uši!
www.esperanzaspalding.com



Před začátkem prázdnin se vydavatelé snaží, seč mohou, aby ještě stihli zalovit ve vašich peněženkách, než si na ně již s odjezdem na dovolenou ani nevzpomenete, a tak do obchodů míří poslední červnové novinky. V neděli vám jich budeme chtít představit co nejvíce a tím pádem si připravte nákupní seznamy, abyste si je mohli doplnit o vámi žádaná jména. Nová alba vydali například Marcus Miller, John Scofield, Michael Franks, Jazztronik, The Headhunters nebo domácí Vertigo. Vrcholem aktuálních novinek asi bude trochu potichu a bez zájmu médií vydaná albová novinka královny soulu Arethy Franklin, která je již nějaký ten pátek k dispozici, ale česká média o ní zatím mlčí. Grundfunk tak v neděli prolomí vlny.
www.aretha-franklin.com

Tradiční migrénou bohů vás v neděli od 22 hodin na Radiu Wave provedou DJ Maceo, Viktor Mašát a Honza Hutz. Těšte se na funk, soul, groove a jazz.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.